Szukaj

Polityka prywatności

POUFNOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO

1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Klientów przez:

Moles and Freckles Kowalczyk, Strożek Sp. J.

ul. Leśna 3,

96-200 Chrusty

NIP 835 16 13 092.

za pośrednictwem Sklepu internetowego, działającego pod adresem www.molesandfreckles.com.

2. Administratorem Danych Osobowych jest firma Moles and Freckles Kowalczyk, Strożek Sp. J.

3. Wszystkie dane osobowe gromadzone są z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione.

Administrator informuje Użytkowników, że powierza przetwarzanie danych osobowych następującym podmiotom:

  • Edrone Sp. z o.o., ul.1 Lekarska, 31-203 Kraków, NIP: 676-248-20-64, KRS: 0000537197 – w celu korzystania z systemu mailingowego edrone.me, służącego do przesyłania newslettera,
  • Edrone Sp. z o.o., ul. Lekarska 1, 31-203 Kraków, NIP: 676-248-20-64, KRS: 0000537197: – w celach marketingowych tylko i wyłącznie na potrzeby kampanii emali, sms, social media uruchomionej lub wskazanej przez Administratora za pomocą systemu edrone,

Administrator informuje, że stosuje następujące technologie śledzące działania podejmowane przez użytkownika/Klienta w ramach strony internetowej Sklepu:

  • kody śledzenia edrone – w celu analizy statystyk strony internetowej Sklepu, a także w celach marketingowych tylko i wyłącznie na potrzeby kampanii e-mali, sms, social media uruchomionej lub wskazanej przez Administratora za pomocą systemu edrone.

    4. Dane przetwarzane są zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych obowiązującego od 25 maja 2018 r. („RODO”).

    5. Zgodnie z tą ustawą Klientom Sklepu przysługuje prawo do:

    • wglądu w swoje dane,

    • poprawiania swoich danych,

    • wniesienia żądania o zaprzestaniu ich wykorzystywania i przetwarzania,

    • usunięcia danych.

    6. Sklep internetowy molesandfreckles.com wykorzystuje dane osobowe Klientów wyłącznie w celu realizacji zamówienia, gwarancji, zwrotów i wymiany towarów oraz realizacji innych procesów związanych ze sprzedażą towarów i działaniami marketingowymi Sklepu.

    7. Wszystkie dane osobowe podawane są dobrowolnie przez Klienta, a wyrażenie zgody na przetwarzanie tych danych jest niezbędnym warunkiem realizacji zamówienia.

    8. Podczas korzystania przez Klienta ze Sklepu internetowego automatycznie zbierane są dane, takie jak: adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Dane te mogą być zbierane przez pliki cookies („ciasteczka”), system Google Analytics.

    9. Informujemy, że dostęp do wskazanych danych mają jedynie uprawnione osoby. Zgromadzone dane są przechowywane na bezpiecznym serwerze i są zabezpieczone. Dane nie są przekazywane oraz sprzedawane podmiotom trzecim nie uprawionym do tego. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, dane Klienta mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

    10. Klient ma prawo do wglądu w swoje dane osobowe, do ich poprawiania oraz wniesienia żądania o zaprzestanie ich przetwarzania, chyba, że dane, których dotyczy powyższe żądanie niezbędne są do świadczenia danej Usługi – wówczas takie oświadczenie będzie równoważne z oświadczeniem o rozwiązaniu umowy o świadczenie Usług.


    POLITYKA COOKIES

    1. Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Klienta i przeznaczone są do korzystania ze strony internetowej Sklepu.

    2. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

    3. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

    • dostosowania zawartości strony internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

    • utrzymanie sesji użytkownika (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie ponownie wpisywać loginu i hasła;

    • zalogowania do serwisu za pomocą serwisu społecznościowego, np. Facebook.com;

    • optymalizacji i zwiększenia wydajności usług świadczonych przez Administratora.

    4. W ramach Sklepu wykorzystywane są dwa typy plików cookies „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Klienta do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Klienta przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Klienta.

    5. Klient ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do swojego urządzenia. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie ze Sklepu będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.

    6. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.


    NEWSLETTER I DZIAŁANIA MARKETINGOWE

    1. Klient ma możliwość skorzystać z usługi newslettera oraz innych działań marketingowych Sklepu, w tym informacji wysyłanych do Klienta drogą mailową, sms-ową i/lub pocztową.

    2. Zgodę na przetwarzanie przez Sklep danych osobowych w celach marketingowych Klient może wyrazić zaznaczając taką informację podczas składania zamówienia lub w zakładce „edytuj dane” w panelu klienta po zalogowaniu na stronie molesandfreckles.com.

    3. Podanie danych osobowych dla w/w usług jest dobrowolne, ale warunkuje możliwość ich uruchomienia.

    4. Klient posiada prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania.

    5. Podane dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a) i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych w celu wysyłania newslettera i innych działań marketingowych, w tym wysyłania informacji drogą mailową, sms-ową i/lub pocztową.

    6. Dane osobowe będą przekazywane podmiotowi przetwarzającemu dane w naszym imieniu poza obszarem EOG na podstawie decyzji Komisji Europejskiej.

    7. Dane osobowe będą przechowywane do momentu rezygnacji z otrzymywania newslettera oraz innych działań marketingowych.

    8. Klient ma prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

    9. W celu realizacji uprawnień, osoba której dane dotyczą możne wysłać stosowną wiadomość e-mail na adres: hellomolesandfreckles@gmail.com lub odznaczyć akceptację newslettera w zakładce „edytuj dane” w panelu klienta po zalogowaniu na stronie molesandfreckles.com.

    Koszyk

    Twój koszyk jest pusty.

    Dokonaj swoich pierwszych zakupów